Annonse
04:00 - 05. november 2010

Gap opp, er du snill

70 prosent av pasientene på en tannlegeklinikk i Riga kommer fra Norge.

Smilefabrikken: På «The Smile Factory – Italian dental style» snakker tannlege Olga Galkina til pasientene på deres eget språk. Foto: The Smile Factory
Annonse

På hjemmesiden så det så velstrukturert og seriøst ut når vi lette etter en tannlege som kunne fikse min kjærestes tenner. Nå står vi i et mørkt, regntungt Riga og lurer på hvor vi har havnet. Vakre, nyrenoverte hus ved siden av forfalne trerønner med gjenspikrede vinduer. Via en bakgård finner vi til slutt det som ser ut til å være en tannlegeklinikk – men den heter noe annet enn det navnet vi leter etter. Til slutt bestemmer vi oss for å gå inn. Om ikke annet, burde de vel kunne hjelpe oss med å finne riktig sted?

Det viser seg at vi har kommet riktig: «The Smile Factory – Italian dental style» på skiltene her, er den samme tannlegeklinikken som på nettet het Baltic Dental. Vi kommer for tidlig, og setter oss på venterommet, der plakater av Colosseum i Roma og Piazza San Marco i Venezia pryder veggene. Vi har allerede fortapt oss i en praktbok om latviske severdigheter da en blond kvinne i leopardmønstret trøye tripper forbi på klaprende hæler. Ett minutt senere har doktor Olga Galkina byttet til hvit tannlegefrakk og «riktige» Birkenstock-tøfler for føttene. På feilfri engelsk tar hun imot. Klokken er åtte om kvelden. Kjæresten min hadde ventet seg en rask undersøkelse og en ny tid en av de påfølgende dagene. Men doktor Olga sier at hun er vant til å jobbe sene kvelder med pasienter som har dårlig tid. Så setter hun i gang med å bore.

RICH. Klokken er rundt halv ti om kvelden når hun er ferdig. Og da tar doktor Olga seg tid til å peke ut Rigas severdigheter på et kart og anbefale museer og restauranter.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse