Annonse
04:00 - 29. januar 2010

Forsvar for en død mann

En reise i forfatteren Karl Ove Knausgårds univers påkaller korte, harde ord som ære, skam og hevn. Det kjempes om lektor Kai-Åge Knausgårds ettermæle.

Tveit: I dette huset bodde Karl Ove Knausgård med sin far i 16-årsalderen. Den dystre stemningen i huset skildres i Min kamp 1.
Annonse

– Her?

– Der oppe.

Naboen peker mot et hvitt hus med rød låve. En fuglekasse er spikret på en stolpe. Snø pisker mot ansiktet. Vi følger gårdsveien oppover. I skogkanten har vann sildret ned og laget store skjegg av is. Gjennom vinduet ser vi at frokost-tv står på. Vi ringer på, venter. En kvinne kommer ut i morgenkåpe. Vi sier vi jobber med en reportasje om Knausgård-bøkene. Om vi kan ta et bilde? Klart vi kan.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt