Annonse
04:00 - 24. september 2010

En politisk bumerang

Arne Treholt fremstår allerede som mer uskyldig enn han selv noen gang har hevdet å være. Det er til pass for systemet som dømte ham.

Øst og vest: Spiondommen mot Arne Treholt tydeliggjør datidens politiske klima. Foto: NTB arkiv/Scanpix/Frode Da Costa-Lia
Annonse

Jeg mener å kunne påvise at denne dommens grunnleggende logiske resonnement er forsert, mangelfullt, selvmotsigende, fordomsfullt og opportunistisk, drevet frem av moralsk forargelse, elementer av ondsinnethet, vilje til under enhver omstendighet å tolke alt i verste mening, og en ureflektert politisk konservatisme.

Kaj Skagen, i Retten som ingen kunne målbinde, Ex Libris, 1985

Den kalde krigen var alltid tragikomisk. Slik sett er det lett ikke bare å le, men også å le gjenkjennende, av ukens nyheter, ikke minst den om at politiet i 1984 skal ha troppet opp i en fotobutikk i Oslo for å få innehaveren til å manipulere et bilde, slik at det kunne brukes som bevismateriale mot Arne Treholt. Butikksjefen sa nei fordi oppdraget var så teknisk krevende at han måtte ha involvert en av sine ansatte, som uheldigvis var AKP-er, og dermed kanskje ikke pålitelig.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt