Annonse
04:00 - 30. april 2010

Det store kuppet

Hvilken rolle hadde Goldman Sachs da Wall Street spilte bort pengene sine på råtne boliglån og måtte reddes av mannen i gata?

Annonse

Opptak I: Dramaet i rettssalen. Det er det klassiske rettssalsdramaet. Det endelige episke showdown mellom De forente staters president og Wall Streets mektigste finansinstitusjon om hvem som egentlig hadde skylden for finanskrisen.

På tiltalebenken: Investeringsbanken Goldman Sachs, som fikk nødlån av myndighetene, altså amerikanske skattebetalere, eller folk flest, om du vil, men hadde den frekkhet å gå med stort overskudd i 2009 og bevilge sine ansatte fete bonuser.

I rollen som anklager: De fattiges advokat, folkets hevner, president Barack Obama. Dessverre stiller ikke Obama i rettssalen. Han står ikke engang bak anklagen. Det sivile søksmålet mot Goldman Sachs er levert av det ansiktsløse, men mektige tilsynsorganet The Security and Exchange Commission (SEC).
 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse