Annonse
04:00 - 30. april 2010

Det store kuppet

Hvilken rolle hadde Goldman Sachs da Wall Street spilte bort pengene sine på råtne boliglån og måtte reddes av mannen i gata?

Annonse

Opptak I: Dramaet i rettssalen. Det er det klassiske rettssalsdramaet. Det endelige episke showdown mellom De forente staters president og Wall Streets mektigste finansinstitusjon om hvem som egentlig hadde skylden for finanskrisen.

På tiltalebenken: Investeringsbanken Goldman Sachs, som fikk nødlån av myndighetene, altså amerikanske skattebetalere, eller folk flest, om du vil, men hadde den frekkhet å gå med stort overskudd i 2009 og bevilge sine ansatte fete bonuser.

I rollen som anklager: De fattiges advokat, folkets hevner, president Barack Obama. Dessverre stiller ikke Obama i rettssalen. Han står ikke engang bak anklagen. Det sivile søksmålet mot Goldman Sachs er levert av det ansiktsløse, men mektige tilsynsorganet The Security and Exchange Commission (SEC).
 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse