Annonse
04:00 - 29. januar 2010

Bygger mur nedover

En 18 meter dyp mur bygges ned i bakken på grensen mellom Egypt og Gaza. Befolkningen i Gaza frykter ytterligere isolasjon.

Vil gjennom lydmuren: Demonstranter i Amman i Jordan hadde med seg symbolske biter av betong da de protesterte mot byggingen av muren mellom Gaza og Egypt 16. januar.Foto: Scanpix
Annonse

Egypt bygger en mur av stål langs landets nesten 14 kilometer lange grense mot palestinernes Gaza. Denne muren vil ikke bare rage høyt over bakken, men også stikke 18 meter ned i jorden. Formålet er å hindre palestinerne i å grave flere tunneler av den typen som er Gaza-befolkningens viktigste forbindelse med omverdenen.

– Stålmuren er en alvorlig trussel som vil gjøre livet umulig for oss i Gaza, sier Abu Ayman, en av de tusener som jobber i smuglertunnelene mellom Gaza og Egypt. 41 år gamle Ayman, som ikke vil oppgi sitt fulle navn, forteller at det er denne jobben som gjør ham i stand til å livnære kone, fire barn og to gamle foreldre.

– Hva venter de at vi skal gjøre når arbeidsledigheten er så høy, og det ikke finnes andre måter å overleve på? spør han.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse