Annonse
04:00 - 07. august 2009

«Vi er ikke et innvandrerparti»

Innvandrere dominerer stortingslisten og grunnleggeren er norskpakistaner. Men Samtidspartiet nekter å være et innvandrerparti.

Et parti for alle: – De fleste i Oslo har røtter fra andre land. Det er utdatert å gnåle om «innvandrere» hele tiden, sier Haakon Marcello (til høyre), talsmann i Samtidspartiet. Partileder Ghufoor Butt til venstre.
Annonse

Hvis alle kinesere hoppet samtidig, ville det bringe jorden ut av sin bane, heter det. «100 mann kan jeg bære, men svigter under taktfast marsch,» står det på en gammel bro over Akerselva. Hva med norske innvandrere? Hva ville skje hvis de hoppet, marsjerte, stemte i takt på samme parti?

På Grønland i Oslo holder det som må være et innvandrerparti til: Det nylig grunnlagte Samtidspartiet, med norskpakistaneren Ghufoor Butt i spissen.

Vil på Stortinget. Kjøpesenteret Grønlands Basar er en pedagogisk miks av det trauste og det eksotiske: Her ligger Peppes Pizza vegg i vegg med Ali Baba restaurant. Og her ligger den lille butikken til Ghufoor Butt, hvor han selger Bollywood-filmer. Butt sier han er den første pakistanske grunnleggeren av et parti som stiller til parlamentsvalg i et annet land.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt