Annonse
04:00 - 22. mai 2009

Lang rekonvalesens for offentlig helse

Craig Calhoun er ekspert på offentlig sektor og drev valgkamp for Barack Obama. Nå frykter han for presidentens helsereform.

På sykehusbesøk: Under valgkampen besøkte Obama blant annet Shelby Davis på Barnes-Jewish Hospital i St. Louis. Venstresiden i USA uttrykker nå skuffelse over at presidentens helsereformer blir for moderate. Foto: Alex Brandon/Scanpix
Annonse

Bergen

«Vi har ingen unnskyldning, det står skrevet i stjernene,» sa Obama da han onsdag i forrige uke sa at Kongressen er nødt til å vedta en helsereform i løpet av 2009. Femti millioner amerikanere står uten helseforsikring, og presidenten har gjort det til en hovedsak å redusere befolkningens utgifter til legehjelp, sykehusopphold og medisiner. I valgkampen hamret han løs på et helsesystem som ekskluderer store befolkningsgrupper.

Likevel blir Obamas helsereform moderat, mener Craig Calhoun, sosiolog, professor ved New York University og ekspert på offentlig sektors rolle i det amerikanske samfunnet.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse