Annonse
04:00 - 18. september 2009

Karzais fortrolige

FN-utsending Kai Eide mener han har USAs fulle støtte til tross for konflikten med sin amerikanske nestleder i Afghanistan.

Midt i krigen: Den norske diplomaten Kai Eide er FNs toppsjef i Afghanistan. På telefon fra Kabul sier han at mange land må ta et oppgjør med sin støtte til afghanske krigsherrer. Foto: Rafiq Maqbool/Scanpix
Annonse

–

-Hva er det du og din nestkommanderende Peter Galbraith er uenige om, og som førte til at han dro fra Kabul sist helg?

–- Det dreier seg om tilnærming til valgprosessen. Jeg er veldig opptatt av at alt vi gjør skal være på trygg grunn. Det betyr at grunnloven og valglovgivningen må ligge i bunnen og at de institusjonene som ligger der skal styre prosessen. Dette er ikke en tid for eksperimenter av noen art, men tid for å bevare troverdighet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt