Annonse
04:00 - 06. november 2009

Kald og varm, men ikke lunken

Rune Slagstad har søkt lykken i det offentlige, de siste 25 årene som redaktør i Nytt Norsk Tidsskrift. Nå trer han av, og overlater redaktørstolen til Cathrine Holst.

Sjeldent tilfelle av både-og: Jeg er en lekende person, selv om det ikke alltid fremkommer, sier Rune Slagstad. Jeg er jo opptatt av det logiske, analytiske. Men alene blir jo dette ganske kjølig. Jeg er både tiltrukket av den analytiske ryddighet, den klare tanke og det ekspressive varme.
Annonse

– En ambisjon for Nytt Norsk Tidsskrift (NNT) har vært å få politikere og andre samfunnstopper til å ytre seg i skrift og skape en arena et sted mellom det politiske og det akademiske. På hvilke punkter har dette prosjektet lyktes – og hvor har dere ikke lyktes?

– NNT ble etablert i 1984, i høyrebølgens tid. Det samlende prosjekt for redaksjonen har vært debatten omkring det liberale. Ikke liberalisme som økonomisk markedsideologi, men det liberale i politisk og rettslig forstand.

– Ville redaksjonen fremme en slags rød-blå liberalisme som både konservative og sosialister skulle kunne slutte seg til?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt