Annonse
04:00 - 06. november 2009

Et stikk mot Norge

Årets raftoprisutdeling var en påskjønnelse til en aserbajdsjansk journalist, men priskomiteen ga også et spark til Statoil og det norske selvbildet.

Lykkelig prisvinner: Vinneren av årets Rafto-pris, Malahat Nasibova (midten), sammen med sin mann, Ilgar Nasibov (t.h.) og lederen i Raftopris-komiteen, Arne Liljedahl Lynngård, i fakkeltoget som etterfulgte prisutdelingen i Bergen søndag kveld. Foto: Liv-Randi Lind og Oddmund Lunde/Scanpix
Annonse

En gang fant Malahat Nasibova en statlig avis i lommen til sin sønn. Han hadde fått den på universitetet. I avisen sto det at moren, Nasibova, var en forræder, en landsfiende. Han hadde holdt den skjult for henne.

– Det knuste hjertet mitt. Han ville ikke at jeg skulle bli lei meg, sa årets raftoprisvinner under en pause under helgens symposium og prisutdeling i Bergen.

Det har vært dager hvor hun har ønsket å gi opp jobben som kritisk journalist i Aserbajdsjan, fortalte hun, men så har det alltid vært grunner til å gå i gang igjen.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse