Annonse
04:00 - 06. november 2009

Et stikk mot Norge

Årets raftoprisutdeling var en påskjønnelse til en aserbajdsjansk journalist, men priskomiteen ga også et spark til Statoil og det norske selvbildet.

Lykkelig prisvinner: Vinneren av årets Rafto-pris, Malahat Nasibova (midten), sammen med sin mann, Ilgar Nasibov (t.h.) og lederen i Raftopris-komiteen, Arne Liljedahl Lynngård, i fakkeltoget som etterfulgte prisutdelingen i Bergen søndag kveld. Foto: Liv-Randi Lind og Oddmund Lunde/Scanpix
Annonse

En gang fant Malahat Nasibova en statlig avis i lommen til sin sønn. Han hadde fått den på universitetet. I avisen sto det at moren, Nasibova, var en forræder, en landsfiende. Han hadde holdt den skjult for henne.

– Det knuste hjertet mitt. Han ville ikke at jeg skulle bli lei meg, sa årets raftoprisvinner under en pause under helgens symposium og prisutdeling i Bergen.

Det har vært dager hvor hun har ønsket å gi opp jobben som kritisk journalist i Aserbajdsjan, fortalte hun, men så har det alltid vært grunner til å gå i gang igjen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt