Annonse
04:00 - 25. september 2009

En ny Sponheim

Helge Solum Larsen avviser Ap-frieri og er i «evig diskusjon med seg selv» om EU-spørsmålet.

Åpner for fremtidig lederverv: Jeg avviser ikke at jeg kan tenke meg å bli leder, men opplever også Trine Skei Grande som en veldig sterk kandidat, sier Helge Solum Larsen. Foto: Jan Inge Haga
Annonse

– I våre spalter sist uke pekte Minerva-skribenten Jan Arild Snoen på deg som den mest løfterike kandidaten for å gjenreise Venstre. Hva tenker du om det?

– Jeg synes det er trivelig, og husker ham godt fra tiden da vi jobbet iherdig og målrettet med å få partiet tydelig forankret i den liberale tradisjonen, etter en periode på 1970- og 1980-tallet hvor Venstre i større grad var et enkeltsaksparti. Dette så vi klart i slutten av valgkampen, da Lars [Sponheim] tok et oppgjør med de kreftene i Norge som forenkler altfor mye i innvandrings- og asylpolitikken. Vi i Venstre ser ikke mennesker som grupper, men som enkeltindivider med krav på respekt.

– Kunne du tenke deg å bli leder i Venstre?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse