Annonse
04:00 - 24. desember 2009

Det morgenbladske og viktigheten av skumbad

– Jeg har brukt mange år av mitt liv på å bli glemt, koketterer Kjell Arnljot Wig. – Men Morgenbladet står mitt hjerte så nær, at jeg vil ikke nekte dere et intervju.

En bauta: Kjell Arnljot Wig fyller 85 år nyttårsaften. Han var Morgenbladet-journalist i årene 1949-59, og ble på 1960-tallet monopolfjernsynets første hardtslående debattprogramleder. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

 

– Jeg husker hvor glad jeg ble første gangen jeg ble spurt av en ung bankdame om legitimasjon. Da var jeg glemt. Jeg ønsket jo å bli glemt, forteller Kjell Arnljot Wig.

Han har gjort seg kostbar for journalister. Sist han stilte opp var i anledning 70-årsdagen sin, for 15 år siden. Nå inviterer Wig Morgenbladet hjem til seg på Bekkestua i Bærum.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.