Annonse
04:00 - 24. desember 2009

Det morgenbladske og viktigheten av skumbad

– Jeg har brukt mange år av mitt liv på å bli glemt, koketterer Kjell Arnljot Wig. – Men Morgenbladet står mitt hjerte så nær, at jeg vil ikke nekte dere et intervju.

En bauta: Kjell Arnljot Wig fyller 85 år nyttårsaften. Han var Morgenbladet-journalist i årene 1949-59, og ble på 1960-tallet monopolfjernsynets første hardtslående debattprogramleder. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

 

– Jeg husker hvor glad jeg ble første gangen jeg ble spurt av en ung bankdame om legitimasjon. Da var jeg glemt. Jeg ønsket jo å bli glemt, forteller Kjell Arnljot Wig.

Han har gjort seg kostbar for journalister. Sist han stilte opp var i anledning 70-årsdagen sin, for 15 år siden. Nå inviterer Wig Morgenbladet hjem til seg på Bekkestua i Bærum.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt