Annonse
04:00 - 19. september 2008

Utdannelse for økonomisk vekst

Flere studenter og større kamp om offentlige midler gjør at universiteter må skjerpe seg for å gi samfunnet den kunnskapen det etterspør, mener OECD.

Sjefsanalytikeren: Paulo Santiago mener det er rasjonelt at Norge tilbyr studier i samisk kultur. Han har hatt ansvaret for å utarbeide OECDs ferske rapport om høyere utdannelse.
Annonse

Høyere utdannelse er blitt en konkurranseutsatt sektor som har forandret seg dramatisk på 20 år, fastslår Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) i rapporten «Tertiary Education for the Knowledge Society», som kom denne uken.

Rapporten er resultat av 3,5 års arbeid, ilagt ekspertbesøk til 140 institusjoner i 24 land, og intervjuer med 4000 personer. Den er en statusrapport for høyere utdannelse i OECDs medlemsland, inkludert Norge, og gir politiske anbefalinger. Det er ti år siden forrige tilsvarende rapport kom ut.

Ordbruken i rapporten kan tyde på at OECD vil at utdanningsinstitusjonene skal styres og måles på samme måte som et børsnotert selskap.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.