Annonse
04:00 - 04. juli 2008

Nyskapende puritaner

Fersken og olivenolje er bannlyst på restaurant Nomas stjernebelønnede kjøkken.

Suksesskjøkken: René Redzepi (til venstre) danderer en dessertrett som består av rabarbrasorbet og gelé laget av rødbeter. Den greske kokken Boutsalis Dimitris lærer nordisk kjøkkenkunst av mesteren. FOTO: THOMAS PETRI Pochert andeegg med asparges, kjørvel, en syrlig villplante, umodne jordbær i skiver og en saus av ramsløk. Irrgrønn persillegelé lages ved hjelp av nye teknikker på Nomas nyskapende kjøkken.
Annonse

Kjøkkensjef René Redzepi (31) freser brødkrutonger i dansk rapsolje til en forrett med asparges, urter, grønne jordbær og et posjert andeegg, klekket på Gotland. Han heller over en ramsløksaus, og forsikrer om at alle råvarer i alle Nomas retter kommer fra Norden.

– Jeg utelukker ikke at jeg vil bruke fersken i fremtiden. Men i starten er det viktig å sette noen rammer for seg selv, sier Redzepi.

Suksess. Noma er forkortelse for Nordisk mat, og restauranten på Nordatlantens brygge i København er en usedvanlig suksesshistorie. 3,5 år etter at den åpnet, fikk den i fjor to stjerner i Michelin-guiden. I år har britiske Restaurant magazine kåret den til verdens tiende beste restaurant.

Annonse