Annonse
04:00 - 07. mars 2008

Krigen om leken

Alt er politikk. Særlig innendørsfotball. Nå legges diplomati og forsiktighet til side, erklærer sportens primus motor. Han som før het Nuwanda.

Kunst vs hånd­verk: In­spi­rert av Dead Poet Society og pin­se­be­ve­gel­sens in­ten­si­tet, går IFS til fot­ball­po­li­tisk ver­di­kamp. Hakija Hrnic (t.v.) og Ama­ril­lo Lo­pez i en opp­vis­nings­kamp for NFF.Foto: Bjørn Si­gurd­søn/Scan­pix
Annonse

Det er kamp, ja det er krig, om hvem som skal organisere innefotballen, den såkalte futsalen, verdens raskest voksende innendørssport. Den har vært drevet privat her til lands. Men i vinter har det organiserte Idretts-Norge slått kloa i nyskapningen for å få den inn i folden.

Futsal står til fotball som hurtigspoling til slowmotion og langrennssprinten til femmila. På den ene siden av norsk futsal regjerer to brødre fra Bergen. På den andre siden finner vi Norges Fotballforbund. Musikken på banen er høy, språket til bakmennene vekselvis iltert og ha-stemt.

– Byråkrati og forpliktelse er parkert! Dette handler om maksimal valgfrihet og individuell utfoldelse, sier Frank Horn Hartvedt.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.