Annonse
04:00 - 07. mars 2008

Krigen om leken

Alt er politikk. Særlig innendørsfotball. Nå legges diplomati og forsiktighet til side, erklærer sportens primus motor. Han som før het Nuwanda.

Kunst vs hånd­verk: In­spi­rert av Dead Poet Society og pin­se­be­ve­gel­sens in­ten­si­tet, går IFS til fot­ball­po­li­tisk ver­di­kamp. Hakija Hrnic (t.v.) og Ama­ril­lo Lo­pez i en opp­vis­nings­kamp for NFF.Foto: Bjørn Si­gurd­søn/Scan­pix
Annonse

Det er kamp, ja det er krig, om hvem som skal organisere innefotballen, den såkalte futsalen, verdens raskest voksende innendørssport. Den har vært drevet privat her til lands. Men i vinter har det organiserte Idretts-Norge slått kloa i nyskapningen for å få den inn i folden.

Futsal står til fotball som hurtigspoling til slowmotion og langrennssprinten til femmila. På den ene siden av norsk futsal regjerer to brødre fra Bergen. På den andre siden finner vi Norges Fotballforbund. Musikken på banen er høy, språket til bakmennene vekselvis iltert og ha-stemt.

– Byråkrati og forpliktelse er parkert! Dette handler om maksimal valgfrihet og individuell utfoldelse, sier Frank Horn Hartvedt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse