Annonse
04:00 - 29. februar 2008

Kan mis­te dok­tor­gra­den

Ta­tia­na Barandova har ett år igjen av doktorgradsutdannelsen ved EUSP. Nå er det usik­kert om hun får full­fø­re.

Al­vor: For oss stu­den­ter er det snakk om små per­son­li­ge ka­ta­stro­fer, sier dok­tor­grads­stu­dent Ta­tia­na Barandova. Foto: El­len Lan­de Goss­ner
Annonse

– Vi har verken tilgang til lesesaler, datalaber eller bibliotek. Vi får ikke hentet ut påbegynte arbeider som er lagret på skolens pc-er. Det er som å være totalt paralysert, sier Barandova, som skriver en doktoravhandling om kjønnsaspektet ved ombudsmenn i russiske regioner.

Denne uken er hun på besøk hos Norsk utenrikspolitisk institutt for å utveksle forskningserfaringer, til tross for at disputasen om ett år henger i en tynn tråd.

– Tiltakene til bedring av brannsikkerheten er umulige å gjennomføre i universitetsbygningen, som er et gammelt tsarpalass. Loven som verner om kulturelle og historiske monumenter forbyr ombyggingen som granskningskommisjonen har stilt krav om, sier hun.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse