Annonse
04:00 - 25. april 2008

I Høyrebølgedalen

Arbeiderpartiet tok klærne deres og Fremskrittspartiet tok replikkene.

Illustrasjon: Kari Stai
Annonse

Det lille hjørnerommet i sjette etasje i Høyres Hus er allerede varmt og tett. Alle stolene er opptatt, og noen journalister står klistret til veggene. Høyre lider åpenbart av en forestilling om at det er bedre med et lite, men sildetrangt og overfylt hull i veggen enn et større, behagelig og luftig lokale med – iiik – en ledig stol.

Jeg anstrenger meg for å høre hva Høyres generalsekretær Trond Hole sier om partiets nært forestående landsmøte, men det er ikke enkelt. Ved siden av meg konverserer TV2s Stein Kåre Kristiansen og Dagsavisens Arne Strand uten et øyeblikk å la seg affisere av de utidige forstyrrelsene til mannen med mikrofonen. Han er uansett mest et oppvarmingsband før Erna Solberg slipper til.

– Denne gangen blir landsmøtet litt annerledes, sier generalsekretæren: – For det første begynner det egentlig torsdag istedenfor fredag. Med seminarer. Dessuten kommer vi til å starte tidligere om morgenen og slutte senere om kvelden: Jeg vet jo hvor glade dere pressefolk er i lange dager, sier han på en kvikk måte.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse