Annonse
04:00 - 01. februar 2008

Hett i Harlem

I New Yorks svarte bydel mobiliserer aktivister for å kapre stemmer til Barack Obama.

Valg­kamp: Taqiyya Haden (til høy­re) i ak­ti­vist­grup­pen Harlem4Obama dri­ver valg­kamp på 125. gate i Har­lem ved å dele ut jak­ke­mer­ker og T-skjor­ter. Foto: Tove Gravdal
Annonse

– Barack Obama er en utmerket fyr, men har ingen sjanse til å vinne i november på grunn av sin hudfarge. Hillary Clinton får min stemme, fastslår Vanessa Johnson.

Hun har lunsjpause på Minna’s Restaurant i hjertet av New Yorks svarte bydel Harlem. Johnson er trafikkpolitibetjent og tilhører årets mest omtalte velgergruppe i USA, nemlig afroamerikanske kvinner. Valganalytikere spør om farge eller kjønn er viktigst for disse kvinnene. Vanessa Johnson og venninnen Teresa Johnson, begge i tidlig 30-årene, er soleklare: De vil ha en kvinnelig president.

– Vi har hatt så mange mannlige politiske ledere uten at det er blitt forandring. Jeg liker Hillary Clintons politikk, og hun vil gjøre en forskjell, sier Teresa, som er assistentlærer og bosatt i Harlem.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse