Annonse
04:00 - 01. februar 2008

Globalt

Annonse

SV viser verden veien

Atter en gang ser verden mot Norge etter inspirasjon. Denne gangen er det IMF som pent ber Norge ta ansvar for å lage internasjonale standarder for hvordan statsfond kan oppføre seg på børsen. Financial Times skriver at spesielt USA insisterer på at fondene må få retningslinjer som sikrer åpenhet og forbyr aggressive oppkjøp. Finansminister Kristin Halvorsen sier ifølge samme avis at hun tror en slik standard vil være hjelpsom. Singapore og Abu Dhabi, som har to av verdens hemmeligste statsfond, utgjør sammen med Norge arbeidsgruppen som skal lage regelverket.

Og sannelig, bare tre dager etter at gruppen ble lansert varslet Singapore at de skal bli mer åpne om fondet sitt. Innad i SV må noen drømme om at Halvorsen har like lettvint gjennomslag i den norske regjeringen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt