Annonse
04:00 - 27. juni 2008

Fremskrittspartiets vei mot toppen

Sommerens protestbølge kan kanskje gjøres om til en kraftig høyredønning i valget neste høst. Frp er sterkt og målbevisst nok til å klare det.

De nye statsrådene? Fremskrittspartiets vei mot regjeringskontorene avhenger av at velgerne kjøper partiets budskap om at de virkelig vil satse på de offentlige godene. Her er Siv Jensen flankert av sine to nestformenn Per Arne Olsen og Per Sandberg.Foto: Lise Åserud/Scanpix
Annonse

Et par meningsmålinger med rent Høyre-Frp-flertall har gitt ny giv til regjeringsspekulasjonene. Kan virkelig Siv Jensen bli statsminister? Og hvordan kommer det til å gå om hun blir det?

Spørsmålene er stilt fra et establishment-ståsted, med en underforstått oppfatning om at Fremskrittspartiet er annerledes – et mindre seriøst og ansvarlig parti enn alle de andre. Annerledesheten er uomtvistelig, men oppfatningen om at partiet er uansvarlig og useriøst er det grunn til å diskutere.

Deler av partiets retorikk er useriøs, slik vi så denne uken da Siv Jensen snakket om Martin Kolbergs «Zimbabwe-metoder». Noen av partiets stortingsrepresentanter, spesielt dets kulturpolitiske talsmann Ulf Erik Knudsen, uttaler seg også slik at partiet til tider fremstår som bajaser heller enn som statsmenn.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kommentarer