Annonse
04:00 - 04. juli 2008

Er vitenskap og juss motpoler?

Professor Per Brandtzæg etterlyser tettere dialog mellom jussen og vitenskapen. Lagdommer Torolv Groseth advarer mot sakkyndige som går ut over sitt mandat.

Dialog: Per Brandtzæg (t.v.) og Torolv Groseth er opptatt av behovet for å styrke kompetansen og forbindelsene mellom juss og vitenskap.
Annonse

Mandag 9. juni skrev 270 naturvitere og medisinere et brev til justisministeren der de ba ham om å styrke vitenskapens plass i rettssystemet, fordi de frykter for rettssikkerheten i kongeriket. Knut Storberget har så langt ikke svart.

Vi samlet en av initiativtagerne til brevet, professor Per Brandtzæg, og lagmann Torolv Groseth til en verbal duell: Har vitenskapen en plass i rettssystemet? Kan vi stole på dommerne? Og finnes det sikker vitenskap?

– Hva er du så bekymret for, Brandtzæg?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt