Annonse
04:00 - 04. januar 2008

All makt i sta­tens favn

EU-dom­sto­lens sis­te av­gjø­rel­se vil flytte mer makt fra NHO og LO til sta­ten og ar­beids­mi­nis­ter Bjar­ne Hå­kon Hans­sen.

Illustrasjon: Motorfinger
Annonse

Gåte: Hvor mange latviere trengs for å skru fra hverandre den svenske samfunnsmodellen? Svar: Det holder kanskje med 25.

Egentlig skulle de 25 skru sammen en skole i den svenske kommunen Vaxholm. Men fagforeningen for svenske bygningsarbeidere krevde at det latviske firmaet skulle gi sine ansatte svensk lønnsnivå. Firmaet nektet, og svenskene blokkerte byggeplassen. Det latviske firmaet mistet oppdraget og gikk konkurs, men saken gikk videre til EU-domstolen.

Uken før jul fastslo EU-domstolen at svenske bygningsarbeidere ikke har lov til å bruke blokader for å tvinge arbeidsgivere til å betale svenske tarifflønninger. NHO la ut en gladpressemelding, mens Attac Norge kalte det «… et knusende nederlag for oss som arbeider for et mer solidarisk Europa.»

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt