Annonse
04:00 - 19. desember 2008

2008: Maktens ansikter i året som gikk

Ekspertene mistet troverdigheten, opposisjonen var splittet, Jens Stoltenberg forvandlet seg til «actionman», aksjonistene trådte vannet og byråkratene vant igjen. Her er det politiske året 2008:

Jens, Kristin og Liv Signe sluttet å kompromisse.
Annonse

Regjeringen

Statsminister Jens Stoltenberg er årets store politiske overraskelse. Han tillot flere sololøp i regjeringen, og sto selv for de fleste. Dermed ble den tidligere prosessmannen plutselig sterk og beslutningsdyktig.

Ledelsen i regjeringspartiene må denne sommeren ha forstått at de var på vei mot et dundrende valgnederlag i 2009. Det er den mest naturlige forklaringen på sensommerens strategiskifte. Frem til da hadde det meste gått som det har pleid å gå siden de rødgrønne tok over i 2005.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt