Annonse
04:00 - 05. januar 2007

På en snurr med WTO

Hva skjer i WTO? Jo, nå skal du høre …

Har troen: WTO-sjef Pascal Lamy (t.v.) tror man vil komme i mål med de hittil mislykkede forhandlingen i løpet av året. Utenriksminister Jonas Gahr Støre håper på gjennombrudd i uoffisielle samtaler mellom landene. Foto: Heiko Junge/Scanpix
Annonse

WTO-sjef Pascal Lamy snurrer sakte rundt i SAS-hotellets møtesal. Han snakker om globalisering.

“For å oppsummere: Globalisering kan være effektivt, og globaliseringen kan være urettferdig”. Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) har invitert til årskonferanse, med tittelen “Norge i verden”. Første del handler om globalisering og foregår på en scene midt i rommet. Talerne snurrer rundt og rundt, slik at vi alle ser litt dressbuksebak og litt skjortebryst, uten at de kan etablere øyekontakt med noen av oss.

Senere på dagen skal Lamy møte utenriksminister Jonas Gahr Støre og snakke om de stillestående WTO-forhandlingene. Problemene er de samme som da forhandlingene ble suspendert i sommer. Kort oppsummert: USA holder på landbrukssubsidiene sine. EU og Japan forsvarer sin rett til høye tollmurer mot landbruksimport. De store u-landene som Brasil og India nekter å åpne sine markeder for industrivarer. Og slik står saken.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt