Annonse
04:00 - 14. september 2007

– Feil å døm­me Myk­le

I dag er Lars Roar Langs­let over­be­vist om at det var en stor feil å døm­me Ag­nar Myk­le og San­gen om den røde ru­bin i 1957.

Et­ter­på­klok: Lars Roar Langs­let be­kla­ger at Ag­nar Myk­les lit­te­ræ­re ut­vik­ling ble stan­set, men me­ner at retts­sa­ken mot ham var mest øde­leg­gen­de for dem som var imot det Myk­le sto for. Bil­det er tatt i Langslets hjem. FOTO: El­len Lan­de Goss­ner
Annonse

– Det stemmer at jeg sto på aktoratets side i Mykle-saken. Det er et standpunkt jeg ikke står inne for i dag, sier han til Morgenbladet.

Langslet er en av flere som nevnes i Jan-Erik Ebbestad Hansens essay om «Den annen front» og Mykle-saken (se foregående sider). Den annen front var en gruppering av studenter og intellektuelle, som altså tok stilling mot Mykle og Forfatterforeningen i 1957 – og støttet rettsapparatets intervensjon mot forfatter og forlag.

– Var rettssaken nødvendig?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»
«Thomas Nordahl utelater langt mer relevante fakta, nemlig statistikken for skriftlige eksamener.»