Annonse
04:00 - 14. september 2007

– Feil å døm­me Myk­le

I dag er Lars Roar Langs­let over­be­vist om at det var en stor feil å døm­me Ag­nar Myk­le og San­gen om den røde ru­bin i 1957.

Et­ter­på­klok: Lars Roar Langs­let be­kla­ger at Ag­nar Myk­les lit­te­ræ­re ut­vik­ling ble stan­set, men me­ner at retts­sa­ken mot ham var mest øde­leg­gen­de for dem som var imot det Myk­le sto for. Bil­det er tatt i Langslets hjem. FOTO: El­len Lan­de Goss­ner
Annonse

– Det stemmer at jeg sto på aktoratets side i Mykle-saken. Det er et standpunkt jeg ikke står inne for i dag, sier han til Morgenbladet.

Langslet er en av flere som nevnes i Jan-Erik Ebbestad Hansens essay om «Den annen front» og Mykle-saken (se foregående sider). Den annen front var en gruppering av studenter og intellektuelle, som altså tok stilling mot Mykle og Forfatterforeningen i 1957 – og støttet rettsapparatets intervensjon mot forfatter og forlag.

– Var rettssaken nødvendig?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer