Annonse
04:00 - 14. september 2007

– Feil å døm­me Myk­le

I dag er Lars Roar Langs­let over­be­vist om at det var en stor feil å døm­me Ag­nar Myk­le og San­gen om den røde ru­bin i 1957.

Et­ter­på­klok: Lars Roar Langs­let be­kla­ger at Ag­nar Myk­les lit­te­ræ­re ut­vik­ling ble stan­set, men me­ner at retts­sa­ken mot ham var mest øde­leg­gen­de for dem som var imot det Myk­le sto for. Bil­det er tatt i Langslets hjem. FOTO: El­len Lan­de Goss­ner
Annonse

– Det stemmer at jeg sto på aktoratets side i Mykle-saken. Det er et standpunkt jeg ikke står inne for i dag, sier han til Morgenbladet.

Langslet er en av flere som nevnes i Jan-Erik Ebbestad Hansens essay om «Den annen front» og Mykle-saken (se foregående sider). Den annen front var en gruppering av studenter og intellektuelle, som altså tok stilling mot Mykle og Forfatterforeningen i 1957 – og støttet rettsapparatets intervensjon mot forfatter og forlag.

– Var rettssaken nødvendig?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.