Annonse
04:00 - 10. februar 2006

Ytringsfrihetens grenser

“Det er antisemittisme, men denne gang er ikke semittene jøder,” skrev den israelske avisen Haaretz mandag.

Annonse

Muslimske organisasjoner har det siste året arbeidet for at FN skal sidestille antiislamisme med antisemittisme. Morgenbladet har spurt norske ytringsfrihetsradikalere om sjikane av jøder ytringsfrihetsmessig sett stiller seg annerledes enn sjikane av muslimer: “Dersom norske medier hadde presentert karikaturer av jøder – med det resultat at jøder reagerte sterkt – ville du da ment det var på plass med en unnskyldning fra redaktørens side?” Vi sendte dem også en link til en nettside med flere antijødiske slike karikaturer.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær, Norsk Presseforbund:

Jeg ville ikke ha trykket disse tegningene annet enn i en journalistisk hensikt: Som et eksempel på det som publiseres, ikke bare av anti-israelske, men av antisemittiske tegninger i store deler av den arabiske verden. Den del av verden som nå reagerer så overfølsomt på tegninger den ikke engang har sett. Men jeg ville ikke ha bedt om unnskyldning uansett hvem som reagerte; jøder, muslimer eller kristne.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse