Annonse
04:00 - 22. september 2006

Uken som gikk

Tar over: Shinzo Abe. Foto: Koji Sasahara/AP/Scanpix
Annonse

Protestene mot paven

Vatikanet. Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at pave Benedikt XVI under en tale ved et tysk universitet i forrige tirsdag siterte en bysantinsk keiser som på 1300- tallet skrev at profeten Muhammeds lære er “ond og umenneskelig”. Over hele verden uttrykte muslimer sine protester mot det som ble oppfattet som en provokasjon fra pavens side.

Søndagen etter beklaget paven “reaksjonene i noen land” etter sin uttalelse, og sa at sitatet ikke representerte hans personlige mening. Talen ved universitetet dreide seg om nemlig filosofiske og teologiske emner. Mottagelsen av pavens beklagelse har vært blandet, og langt fra alle muslimske talsmenn har sagt at de aksepterer pavens beklagelse. Den innflytelsesrike Qatari-muslimen Yusuf al-Qaradawi mente paven ikke hadde beklaget, og krevde at paven skulle be om forlatelse. Heller ikke Hamas ser på uttalelsen fra paven som en beklagelse, og også i Indonesia har reaksjonene vært sterke.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt