Annonse
04:00 - 30. juni 2006

Sodoma og Gomorra politidistrikt

– Politiets arbeid baserer seg for mye på synsing, sier politidirektør Ingelin Killengreen.

Vil vite mer: Politidirektør Ingelin Christine Killengreen tror vi kan vente å se mer til den organiserte menneskehandelen. Hun savner forskning som kan hjelpe politiet i dets arbeid.
Annonse

Oslo har nulltoleranse for grafitti, men fremstår som fristad for skjøger og betlere. Kanskje er det bra, kanskje er det ikke til å unngå, men uansett har gatebildet endret seg så raskt at man lurer på hva som har skjedd. Og hvorfor.

Morgenbladet påstod sist uke, høyst tendensiøst, at vi med justisministrene Dørum og Storberget har tatt et langt skritt i retning det sivilisatoriske forfall. Nå skal vi ikke rope på øvrigheten, men spørre lovens lange arm, eller rettere sagt dens hode: Ingelin Killengreen, politidirektør, altså lederen for Politidirektoratet, om det er slik at politikernes omsorg for den enkelte tigger og den enkelte prostituerte gjør at Norge opprettholder et marked alle ønsker å begrense.

– Jeg tror ikke det er slike mekanismer som er årsaken til endringen i gatebildet. Vi må se på samfunnsutviklingen. At det er økt tigging i hele Nord-Europa, forteller jo noe.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse