Annonse
04:00 - 06. januar 2006

Sjokoladepenger

Annonse

 • Særavgiften på sjokolade og sukkervarer omfatter sukkervarer og godterier som tyggegummi, karameller, pastiller og sukkertøy, både med og uten innhold av sukker, samt sjokolade og andre næringsmidler som inneholder kakao.

 • Avgiften er per i dag 16,07 kroner per kilo. Finansdepartementet forventet en inntekt på 945 millioner kroner i 2005. Dette ventes å stige til en milliard i år.

 • Norske sjokoladefabrikkers forening har fem medlemmer: Brynildsens Fabrikker AS (Fredrikstad), Hval Sjokoladefabrikk ASA (Sandefjord), Kraft Foods Norge AS (Oslo), Minde Sjokolade AS (Bergen), Nidar AS (Trondheim). De representerer omkring 1800 årsverk, og omsetter for anslagsvis tre milliarder i året, og står for over 70 prosent av det norske sjokolademarkedet. Internasjonale merkevarer som Mars og Nestlé har mindre markedsandeler.

 • Lese mer?

  ALLEREDE ABONNENT?
  ABONNEMENT
  Fra kr 39,-
  per uke ved kjøp
  av 12 mnd abonnement
  Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
  Annonse

  Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

  Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

  Mer fra Aktuelt