Annonse
04:00 - 12. mai 2006

Kan vi tro på glasnost?

Oxfam vil at Norge skal ta føringen blant en gruppe “progressive” nasjoner for å bekjempe Verdensbankens og IMFs overstyring av u-land.

Ny u-landspolitikk? I NGO-miljøer mumles det begeistret om en Oslo-konsensus i opposisjon til den rådende Washington-konsensus. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP Photo/Scanpix
Annonse

Sist fredag hadde lederen for verdens mest kjente bistandsorganisasjon, Jeremy Hobbs i Oxfam, hektisk møtevirksomhet i Oslo. Vertskapet i Kirkens Nødhjelp turnerte ham gjennom Finansdepartementet, Utenriksdepartementet og Stortingets utenrikskomité. Budskapet var at Soria Moria-erklæringen gjør Norge til “et av de mest progressive landene akkurat nå,” og at denne posisjonen må benyttes til å trekke andre land med for å skape en front mot Verdensbankens og IMFs overstyring av u-land.

Morgenbladet møtte Hobbs mellom slagene, og fikk klar beskjed:

– Målet er å få en samlet europeisk stemme og Norge utpeker seg nå som en opplagt lederkandidat for dette arbeidet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.