Annonse
04:00 - 27. oktober 2006

Iraks antikristne pogromer

Kristne minoriteter i Midtøsten er offer for omfattende forfølgelse.

Ødeleggelse: En kvinne betrakter skadene etter at en serie bomber gikk av i det kristne nabolaget Camp Sara i Bagdad 4. oktober. Foto: Hadi Mizban/Scanpix/AP
Annonse

Verden er besatt av frykt for at situasjonen i Irak er i ferd med å utarte til borgerkrig mellom sjiitter, sunnier og kurdere. Men i en kamp der alle står mot alle, er det Iraks lille gruppe av assyriske kristne som står i fare for å bli utryddet.

De kristne i Irak er en av verdens eldste kristne grupper og har utøvd sin tro i Mesopotamia nesten helt siden Kristi tid. For eksempel skal Den assyriske apostoliske kirke være stiftet av apostelen Peter i år 34, mens Den østlige assyriske kirke skal gå tilbake til apostelen Tomas i år 33. Mange av Iraks kristne taler fortsatt arameisk slik disse apostlene gjorde det – og Jesus.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.