Annonse
04:00 - 10. februar 2006

Dag for dag

Abu Laban Midtøsten
Annonse

20. oktober: Ambassadører fra elleve land, flere arabiske samt Pakistan, Iran, Indonesia og Bosnia-Herzegovina henvender seg skriftlig til Danmarks statsminister og utenriksdepartement med henstilling om å vise “forståelse for muslimers følelser omkring Muhammed”, og uttaler at “vi håper på en unnskyldning fra Jyllands-Posten.” Talsmann for gruppen er fra den indonesiske ambassaden.

29. oktober: Mona Omar, Egypts ambassadør i Danmark, reagerer i et intervju med Jyllands-Posten på at Fogh Rasmussen ikke har svart: “Når den høyeste autoritet i Danmark nekter å gå i dialog, hva kan du da gjøre? Jeg har ikke tenkt å fortsette å snakke med meg selv. Derfor vil min regjering protestere på internasjonalt plan.”

3. november: Mona Omar uttaler i et intervju med den engelskspråklige avisen Copenhagen Post at dersom danske myndigheter ikke raskt foretar seg noe i saken, vil den trappes opp. “Hvis dette dekkes av medier i den muslimske verden, vil saken eskalere langt, langt videre.”

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse