Annonse
04:00 - 11. november 2005

Store forventninger

– Jeg er helt overbevist om at når jeg kommer tilbake om ett år vil dere si: Djupedal, vi hørte deg for et år siden. Hallo! Du har ikke levert for fem øre, sier Øystein Djupedal til Forskerforbundets seminar tirsdag denne uken. To dager senere snapper han 25 milliarder kroner fra norsk forskning.

Statlige og private forskningskroner: – Jeg tror det er en slags realitetsorientering i det jeg sier at staten kanskje må ta en større andel, mener Øystein Djupedal.
Annonse

Oppgave til leseren: Hvilket ord er nevnt oftest i denne artikkelen: “kunnskap” eller “kvalitet”? (ett riktig svar) Oppgave til ministeren: Hva er planen for å unngå at det bare blir store ord? (grei ut)

Planen var å snakke lange linjer med kunnskapsministeren. Men uken da statsbudsjettet legges frem kommer vi ikke utenom kronene som rekker kortere.

Skolemesteren. Vi aner noe om hva han ikke tror hjelper: Djupedal vil gjøre det vanskeligere å etablere friskoler, og ta en pause i de nasjonale prøvene. I statsbudsjettet lagt frem torsdag sparer han inn litt over 400 millioner kroner på de to manøvrene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Mitt inntrykk er at mange store givere tror man kan bestille den forskningen man trenger.»