Annonse
04:00 - 23. desember 2005

Medspilleren

– Jeg vil aldri bli sitert på at Norge er et lite land, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Morgenbladet.

Venter på resultatene: – Det tar nok tid før en ny politisk linje vekker større oppmerksomhet. Det er resultatene som teller, sier Jonas Gahr Støre.
Annonse

– Hva synes du er det viktigste du har gjort som utenriksminister etter drøyt to måneder ved posten?

– Jeg føler at vi er kommet godt i gang med å ta tak i reformer i Utenriksdepartementet etter den vanskelige situasjonen det siste året. Det gjelder både vår kultur, arbeidsmetoder og kommunikasjon. Når det gjelder politiske saker er det nordområdene og WTO. Vi har tatt et grep i forhold til nordområdene som skal vare, og være inkluderende overfor mange fagområder. Dette handler om verdiskapning, sysselsetting, bosetting, kultur og suverenitet. Vi har nedsatt både en ekspertgruppe og et regjeringsutvalg. Når det gjelder WTO, som akkurat nå er det viktigste forhandlingssystemet Norge er en del av, står mye på spill. Det var veldig mye å sette seg inn i på kort tid da jeg ble utenriksminster og måtte gå rett inn i forhandlingene, men jeg opplevde likevel at dette er en viktig inngang for norsk utenrikspolitikk. Vi sitter ikke bare ved bordet, men er kommet helt til der tekstene skrives.

– Ny utenrikspolitisk kurs, forklar?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse