Annonse
04:00 - 18. februar 2005

Like rike likevel?

Søndag fikk pensjonsreformen sitt første nei-parti: SV. – Sjansespill, mener økonomiprofessoren i pensjons-kommisjonen. – Regjeringens virkelighetsbilde er feil, sier Stian Oen fra Oslo SV. Kristin Halvorsen er mest opptatt av å rekke “toget for fordeling”.

Å kutte eller ikke kutte: SV og LO vil ikke kutte. Det vil Pensjonskommisjonen. Det er enda uklart hvor rike fremtidens pensjonister blir. Men uansett: Vil de kunne bowle på plenen? Foto: Peter Coby/Corbis/Scanpix
Annonse

– Poenget er å oppsummere utviklingen i pensjonsreformsaken litt, hvem mener hva nå, hva er argumentene, hva er uenigheten …

– Du trenger litt tidløse sitater da, konkluderer Kristin Halvorsen.

Det er fristende å si at det er en nyttig presisering i denne sammenhengen. I forrige uke var SV-lederen og flertallet i sentralstyret hennes klare til å godta kutt i pensjoner. Siste helg stemte hun og resten av landsstyret for at “SV er uenige i at det nå er behov for å vedta kutt i folketrygden, fordi ingen kan vite hva som er situasjonen om ti eller tyve år”. Over helgen fikk vi et stortingsparti som utfordrer tankegangen om at det er nødvendig å kutte i folketrygden. SV-lederen er ikke den eneste med nye signaler. Som medlem i Arbeiderpartiets programkomité, var LO-leder Gerd-Liv Valla med på å godta de største kuttforslagene til Pensjonskommisjonen. Men i Dagens Næringsliv forrige uke krevde hun imidlertid at “folketrygden minst skal være på dagens nivå”.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt