Annonse
04:00 - 10. desember 2004

Ny tvil om omstridt ammunisjon

Pentagon bekrefter at de bruker Raufoss-produsert Mk 211-ammunisjonen mot mennesker, og utelukker ikke at den kan eksplodere i menneskekroppen hvis den treffer ben. Av Simen Sætre

Morgenbladet sist uke.
Annonse

Morgenbladet omtalte i forrige uke den omstridte 12,7 mm multipurpose-ammunisjonen (Mk 211), som lages av Nammo på Raufoss.

Det internasjonale Røde Kors mener ammunisjonen er folkerettsstridig, fordi den kan eksplodere inne i menneskekroppen. Nammo og utenriksdepartementet har benektet dette.

I en fortrolig redegjørelse fra det amerikanske forsvarsdepartementet til UD, kommer det imidlertid frem at eksplosjoner i menneskekroppen langtfra er utenkelig:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.