Annonse
04:00 - 17. desember 2004

Lovlig sexkjøp

Regjeringen har bestemt seg for ikke å følge Sveriges eksempel med å forby kjøp av sex. Justisminister Odd Einar Dørum mener at problemet i Norge må løses gjennom sosialpolitikken.

Kriminaliserer ikke sexkjøp: De prostituerte selv tegner bildet av en sammensatt situasjon, men en viktig del av det er at mange har det veldig vanskelig, sier justisminister Odd Einar Dørum. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Annonse

– Hvorfor har du valgt ikke å kriminalisere prostitusjon?

– Regjeringen mener at vi ikke kan løse sosiale problemer gjennom straffeloven. Vi ønsker derfor at utfordringen med prostitusjon skal løses med sosialpolitiske virkemidler. Men jeg vil minne om at det i dag er straffbart å kjøpe seksuelle tjenester av mindreårige under 18 år, vi har en streng hallikparagraf og forbud mot menneskehandel. Men vi er redde for at en kriminalisering ville gjøre det vanskeligere for kvinner som er i en problematisk situasjon fra før av.

– Var konklusjonen til Stridbeck-kommisjonen, som vurderte spørsmålet, entydig?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.