Annonse
04:00 - 24. desember 2004

"Akk, disse journalistene …"

I Afghanistan er kabel-tv forbudt og selvsensur en overlevelsesstrategi for mange journalister. Men noen tøyer grensene, og satiren har gode vilkår.

Annonse

“Akk, disse journalistene!” Uttalelsen unnslapp munnen til mannen som ennå i skrivende stund er kulturminister i Afghanistan Sayed Makhdoom Rahin, en småkald desemberdag i Kabul. I Norge er han mest kjent for sine tydelige henvendelser til kollega Valgerd Svarstad Haugland, om samleren Martin Schøyen og buddhistskriftene han urettmessig har tilegnet seg. Noen av disse stammer nemlig fra Afghanistan, og Rahin vil gjerne ha anbrakt dem der de hører hjemme, i det nyrestaurerte Kabul Museum.

Men det var journalistene. Det vil si, egentlig ikke. Vi hadde invitert oss til en samtale for å snakke om samarbeidet med våre afghanske forfatterkolleger. Vi prøvde til og med å presisere dette, men ministeren var lite lydhør.

– Disse journalistene, gjentok han.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse