Annonse
15:28 - 14. mai 2018

Russekoooooort!

Hva skjer når vi blander en drøss russekort med Morgenbladets arkiv? Velg farge og lag ditt eget russekort nederst i saken.

Annonse

Å lage russekort er ingen spøk. Hvordan skal man takle det enorme presset om å være morsom samtidig som man legger inn noen interne vitser og fremstår kul og original med så liten plass til rådighet? Og hvor rølpete skal man være? Skal man kunne vise kortet til bestemor? Skal man skrive noe intelligent for å vise hvor moden og reflektert man er selv om man bare er 19 år? Skal man skrive noe man kan stå for hvis man blir leder for et politisk parti 35 år senere? Og er det lov å skrive det samme som noen andre?

Det siste kan vi konstatere at tydeligvis er helt ok. Det er påfallende mange russ som har adresse «ved siden av naboen» og skriver «bruker bare Snap» i feltet der de skal si et eller annet om telefon. Dette har vi lært av å lese mer enn 1000 russekort, iherdig samlet inn av redaksjonssjefens barn de seneste fem årene.

Noe annet vi har lært, er at norsk russ skriver mye på engelsk. Det er nok et smart trekk for russ som vil nå ut til et internasjonalt publikum. Vi har likevel kun forholdt oss til kortene med norsk tekst når vi har hentet materiale til generatoren. Og som den skarpe leser vil oppdage, så har vi lagt inn noen ord og navn fra vårt eget arkiv.

Generer ditt eget kort!

Russekortgeneratoren

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse