Annonse
11:29 - 31. mai 2018

Lovens kunst i det internasjonale samfunnet

LYD: Hvordan skal man styre det internasjonale systemet? Professor Mary Ellen O’Connell forsøker å gi et svar.

Mary Ellen O'Connell. Foto: Nobel-instituttet.
Annonse

Hør foredraget av Fullbright-forsker ved Nobelinsituttet, Mary Ellen O’Connell:

Mary Ellen O’Connell

Robert and Marion Short Professor of Law and Research Professor of International Dispute Resolution—Kroc Institute for International Peace Studies, University of Notre Dame. She is currently a Fulbright researcher at the Norwegian Nobel Institute where she is writing, The Art of Law in the International Community. O’Connell’s research focuses on international law and the use of force, international dispute resolution, and legal theory. She has published extensively, including The Power and Purpose of International Law, was  a vice president of the American Society of International Law, and chaired the Use of Force Committee of the International Law Association. She has been a Marshall Scholar, a Humboldt Scholar, a Templeton Foundation fellow, and a MacArthur Foundation grantee. She served as a professional military educator, U.S. Department of Defense, and a practicing lawyer in Washington, D.C. and comments regularly in the media.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Portalen

PROSA: Romansuksessen om krigsseilerne har flere forløpere i Jon Michelets sakprosa.

PROSA: Hvordan lykkes med å skrive bok om noe man verken forstår eller tror på.

FOLKEMUSIKK: Hvordan bevare runddansmusikken som egen sjanger.

NORSK FILOSOFISK TIDSSKRIFT: Hos Moderata Fontes er det kvinnene som definerer verden.

Markens grøde ein spesiell posisjon hos norske boklesarar.