Annonse
11:40 - 31. mai 2018

Den globale opinionen

LYD: Finnes det i det hele tatt en global opinion eller holdning? Og kan det internajonale felleskapet påvikre andre andre land?

Frank Rusciano. Foto: Nobel-instituttet.
Annonse

Hør foredraget av Fullbright-forsker ved Nobelinsituttet, Frank Rusciano.

Frank Rusciano

Professor of Political Science and Director of Global Studies at Rider University. He is a three-time Alexander von Humboldt Fellow, a Fulbright Fellow in Policy Studies at the University of Ulster in Northern Ireland and in Advanced International Studies at the Nobel Institute in Oslo Norway. He has published several books, including World Opinion and the Emerging International Order, which one reviewer called “the best book yet on the impact of the global flow of information on people’s perceptions, beliefs, and values.” He has also published over 45 articles and book chapters on world opinion, social choice, and comparative and global politics. His latest book is World Opinion and the Northern Ireland Peace Process. He has received research grants from the National Science Foundation, the Ford Foundation, and the Kettering Foundation. His present work studies the foundations of international community.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Portalen

OBJEKTIV: – But maybe bookshops aren’t thinking of new ways engage their audience.

ARGUMENT: Avicii skapte moderne festmusikk, men hva er et musikalsk geni?

MONTAGES: En planløs vandring gjennom filmen L’avventura.

ARGUMENT: Hvorfor er niqab uønsket i undervisningssituasjoner?

MONTAGES: Forbudt kjærlighet på tvers av kulturer eller fiendelinjer.