Annonse
00:00 - 01. desember 2017

Alt skal ned

Annonse

Jeremy Fox: On Vegetables (Phaidon, 2017)

«Nose-to-tail»-prinsippet tør etter hvert være kjent. Tar man livet av et dyr, skal man man også tilberede hver smitt og smule. Blant kjøkkensjefer som har like høye ambisjoner for grønnsakene, har prinsippet gjort alle deler av rødbeten (gresset), gulroten (dehydrert skall) og jordbæret (det umodne) til selvfølgelige ingredienser. Ifølge blurbende kokker har Jeremy Fox et håndlag med det grønne som er i verdensklasse. Påfyllredaksjonen har ikke empirien til å bekrefte, men etter å ha prøvd blant annet panisse med selleri, olivenkaramell og manchego, kan vi i hvert fall fastslå at han gjør hobbykokken en tjeneste med sin nye, mesterlige kokebok. 

Red.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.