09:44 - 29. mars 2020

Spiller det noen rolle hva slags vin jeg bruker?

Noen klassiske oppskrifter, som boeuf bourguignon og coq au vin, har store mengder vin som en viktig ingrediens. Enkelte krever til og med at man bruker helt spesielle viner. For eksempel sier min favorittoppskrift på sistnevnte at jeg skal bruke en hel flaske «god burgunder», mens Julia Child anbefaler at man bruker Chianti eller en Bordeaux fra St. Emilion til førstnevnte. Jeg har alltid vært lydig og fulgt instruksene, med veldig godt resultat. Men det er veldig dyrt, og jeg lurer alltid på om jeg er blitt lurt. Spiller det noen rolle hva slags vin jeg bruker når den allikevel skal kokes i timevis? Kunne jeg heller drukket den gode burgunderen selv og helt noe skvip i gryta?

Hilsen en som helst vil drikke den gode vinen


 

Kjære en som helst vil drikke den gode vinen.

Annonse