10:54 - 15. mars 2020

«Jeg tror ikke jeg tar i hvis jeg sier jeg har smakt to gode cæsarsalater i mitt liv»

Jeg har tatt på meg rollen som selvoppnevnt cæsarsalatpoliti. Jeg har det veldig travelt på denne fronten, da det etter mitt syn øves utrolig mye kriminalitet mot opphavet til retten. Jeg tror ikke jeg tar i hvis jeg sier jeg har smakt to gode cæsarsalater i mitt liv. Den jeg lager selv, og en jeg fikk på et Holiday Inn Resort i Thailand for noen år siden. Hvis jeg sto bak en rett som bar mitt navn, ville jeg rett ut blitt forbanna hvis den ble presentert slik det meste som utgir seg for å være cæsarsalat gjør. Alt fra finhakket isbergsalat til kreasjoner med kylling og bacon, tomater og paprika, og som regel alltid uten romanosalat. Huff! Hvorfor er det så utrolig vrient for en restaurant å lage cæsarsalaten riktig? Nå er ikke jeg perfekt, heller. Jeg ikke gidder å lage dressingen i en «trebolle», og jeg skipper ansjosen. Jeg blander dressingen med stavmikser, tynner emulsjonen med vann, da den ellers blir majones. Men smaken – den er svært god.
Hilsen ordensvakt
 

Kjære ordensvakt.

En ekte cæsarsalat er en triumf av en rett, noe langt mer enn bare en salat for folk som ikke liker salater, som vel er det den er kjent som. En god cæsarsalat er sprø og frisk, samtidig fyldig og mettende. Og, som du påpeker, er det en rett som nesten alltid skuffer fordi den nesten aldri er hva den gir seg ut for. Keiseren blir vanæret.

Annonse