09:59 - 19. april 2020

«Hvorfor dominerer fransk og italiensk mat?»

Jeg er lei av fransk og italiensk mat og undres på hvorfor akkurat disse to kjøkkenene har fått dominere vår forestilling om hva som er «god mat». Hva med resten av Europa? For ikke å nevne resten av verden. Er det på tide med et opprør med fransk-italiensk dominans?

Hilsen globalist
 

Kjære globalist. Hvis du er lei av fransk og italiensk mat, er det som å være lei av livet. Virkelig? Lei av all mat fra Frankrike og all mat fra Italia? Kan det være du har latt deg lure av all den kjedelige maten som utgir seg som fransk og italiensk? Det er vanlig å si at disse to kjøkkenene er de to mest utbredte, og selv om det åpenbart er sant når man ser omfanget av franske og italienske ord i menyer og restaurantnavn, er den triste sannheten at svært mye av det som oppfattes som fransk-italiensk mat, i virkeligheten er lissom-fransk og lissom-italiensk. Den evinnelige biffen og den dvaske pastaretten er ikke fransk eller italiensk, men en slags global mellomsmak som tilhører alle. Eller ingen.

Annonse