10:34 - 01. mars 2020

– Hvis jeg skal lære bare én matteknikk …

Jeg er en ivrig hobbykokk som liker å investere i utstyr og å lese meg klokere på kokebøker. En stund var jeg i forkant. Jeg har blant annet vært på bakekurs og sausekurs, hvor jeg lærte å kna og folde en deig og piske opp en fløyelsmyk emulsjon. Men nå føler jeg at forventningene til hva man skal kunne har økt så mye at det er vanskelig å følge med. Grilling har fått konkurranse fra sånne enorme smokere, og aller helst skal man visst varmebehandle maten sin med noe som kalles sous vide. Jeg har fortsatt lærelyst, men ikke kapasitet til å få med meg alt. Dessuten har jeg frykt for å ende opp med keiserens nye klær – at jeg investerer tid og penger i en kulinarisk jippo. Hvilken ene teknikk eller utstyr bør jeg fokusere på å tilegne eller anskaffe meg?

Hilsen Fortsatt lærenem
 

Kjære Fortsatt lærenem. Jeg anbefaler at du fokuserer på steking. Ja, steking, helt vanlig steking i stekepanne, med smør eller olje. En jernpanne til det meste, og en panne med slippbelegg til det som har en tendens til å sette seg fast.

Annonse