Annonse
00:00 - 10. januar 2020

Man behøver ikke å vise hjallisene sine ved første øyekast.

Morgenbladet 8., 9. og 12. januar 1970.

Annonse

Bondevik sier ja til et prøvebilde i farver i fjernsyn

Kirke- og undervisningsminister Kjell B o n d e v i k svarte ikke ubetinget nei, da han i Stortinget i går svarte på Jan P. Syses spørsmål om departementet vil overveie å fremskynde innføringen av farvefjernsyn i Norge. Bondevik stilte seg imøtekommende til ønsket om å få sendt et prøvebilde i farver allerede nu. Når det gjaldt regulære sendiger i farver, minnet statsråden om at spørsmålet ble tatt opp i forbindelse med olympiaden i 1968 og at departementet da fant det urealistisk å regne med norsk-produserte programmer før i 1973.
 

Tidens quinder helgarderer seg

De gammeldagse piger de hadde ikke ben. Det har ikke de moderne heller. Nu soper kledesglade evaer rundt i subbeside frakker med svai rygg og et noe livstrett uttrykk i ansiktet. Det er mote å overlate nesten alt til fantasien. Men under kåpekanten lurer mini og maxi, man behøver ikke å vise hjallisene sine ved første øyekast.
 

Populær regnefeil

Av Jens Chr. Gundersen d.e.

Herr redaktør!

Når man fyller 69 år går man inn i sitt 70. år, men man feires naturligvis ikke som 70-åring før det 70. år er tilende. Først da befinner man seg i 70-årene. Vi befinner oss altså i k k e i 1970-årene før vi har passert neste årsskifte.
 

Årets servitør

Morgenbladets matsider tildeler Morgenbladets sølvfat til M.J. Dreyer på Continentals Annen Etage. Selv denne perfeksjonist kan prestere å rykke den gamle duken av bordet i suveren uvitenhet om fløtemuggen bak blomstervasen, således at den hvite, fete fløte klasker inn i blådress og bart bryst to bord bortenfor. Og det må da også virkelig være ham tillatt å bruke et lynblink av tid for å finne den avvæpnende replikk når Flyndrefilét Tout Paris svupper ut av hendene hans og svømmer ned i det tommetykke teppe.
 

Nyfiken – gul

Vilgot Sjømans «Jag är nyfiken – gul» har Norgespremiere på 10 norske kinoer mandag. Filmsensor Else Germeten sier at filmen vises under forutsetning av at man kutter 62 meter som vil bli erstattet med svartsladd.
 

Morgenbladets gullmedalje

Under NM på skøyter i Skien i helgen ble Morgenbladets Gullmedalje tildelt Dag Fornæss.
 

Ard Schenk

Deventer: Ard Schenk ble søndag nederlandsk mester på skøyter foran Jan Bols, Jappie van Disk, Peter Nottet og Eddie Verheyen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse