09:17 - 02. februar 2020

Hvordan bruke en mikrobølgeovn (og hvordan Gudmund Hernes blindet Gro Harlem Brundtland)

I kollektivet der jeg bor, er det en mikrobølgeovn, tilsynelatende helt ny. Og tilsynelatende helt ubrukt inntil vi fikk en ny Fjordland- og rett-i-koppen-samboer som bruker den daglig. Er denne maskinen fra fortiden en teknologisk dinosaur, eller er det faktisk mulig å bruke den til noe annet enn å varme opp ferdigmat? Kan man lage god mat i en mikro?

Hilsen teknofob
 

Kjære teknofob. En dag i 1945 oppdaget en radartekniker på en militær forskningsorganisasjon i Boston at en sjokolade uforklarlig hadde smeltet i lommen. Han gjettet seg til at dette skyldtes radarbølgene, og tok seg til å eksperimentere. Etter å ha klart å poppe popkorn forsøkte han å bruke mikrobølgene på et egg, som eksploderte. Og dermed hadde han, allerede før den første mikrobølgeovnen var blitt bygget, oppdaget store deler av dens bruksområde. Men, som vi skal komme frem til, ikke hele.

Annonse