00:00 - 03. januar 2020

Hva gjør «Hansen» når det blir krig?

Morgenbladet 29. desember 1969, 3. januar 1970.

Intet gratis i 1970-årene.

Vi befinner oss ikke på den grønne gren. Alt er ikke duket for en lysende fremtid. Den tid er forbi da plassering bak et passende stort skrivebord var nok. Intet kommer lenger flytende på fjeler. Vi må skape fjelene, dirigere deres kurs – og utnytte dem når de når bestemmelsesstedet. 1970-årene bærer mulighetene i seg – men det kreves adskillig for å utnytte mulighetene. Vi får neppe meget gratis i den kommende tid.

Chr. Christensen, sjefredaktør.
 

Nu kan man bestille EDB pr. telefon

Dialogen mellom mennesket og maskinen finner sted over en enkel skrivemaskin som minner meget om en telexmaskin. Denne maskinen defineres som en dataterminal, og terminalen kan plasseres på kontoret, i laboratoriet og ute i verkstedet. Når en bruker ønsker kontakt med maskinen slår han Time-Sharing senterets telefonnummer og datamaskinen svarer automatisk med en spesiell pipetone.
 

Godt nytt år!

Når vi nu går over i 1970 får vi moms-en med på kjøpet. Sannsynligheten taler for at overgangen ikke blir uten veer, men at reformen derefter raskt vil stabilisere seg, slik at vi om relativt kort tid har glemt at der skjedde noen slik overgang ved årsskiftet 1969/70.
 

Rudolf Hess.

The Times skrev på lederplass lørdag at det gamle, syke vraket Rudolf Hess ikke blir sendt tilbake til Spandaufengselet. Hvis Sovjet nok en gang avslår dette, mener The Times man skal motsette seg Sovjet. Vi er enig med The Times.
 

Bevisst ungdom ser inn i syttiårene.

Helge Lødrup, gymnasiast ved Forsøksgymnaset i Oslo. 

– Jeg håper at vi vil få et sterkt marxistisk-leninistisk arbeiderparti som kan lede massene i en skjerpet klassekamp. Det vil rent konkret si kamp mot rasjonalisering, tidsstudier og moms. 
 

Hva gjør «Hansen» når det blir krig?

Overhører flyalarm og kjøper ikke folkegassmaske! – Jeg synes oppriktig talt dette gassmaske-pratet begynner å bli ganske uttæret, sier konsulent Rolf Thue i Sivilforsvaret. – Så lenge vi har tilfluktsrom med plass til 1,2 millioner mennesker her i landet, skjønner jeg ikke hvorfor publikum skal henge seg så meget opp i dette med gassmasker.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse