10:05 - 08. desember 2019

Kjæresten og jeg har havnet i en «snobben mot barbaren»-konflikt om salt

Kjæresten min og jeg, som begge er opptatt av mat, har havnet i en «snobben mot barbaren»-konflikt om salt. Jeg elsker salt og samler på ulike typer spesialsalt, mens kjæresten min insisterer på at «salt er salt». Selv når det står i oppskriften at man skal bruke havsalt, bruker han Jozo-salt av aller billigste slag i pastavannet. Maldonsalt og annet fingersalt avfeier han som snobberi. Samtidig er det ikke slik at han er uinteressert i smak, han er opptatt av god vin og kjøper gjerne en kaldpresset olivenolje fra en bra produsent selv om den koster mer. Hvordan kan jeg overbevise ham om at saltet, som er så grunnleggende, også må være godt?

Hilsen kjæresten til Job
 

Kjære kjæresten til Job. Har du lagt merke til at det ofte er én såpe i dusjen på billige hoteller og to på de som er litt dyrere? På det billige er kroppssåpe og sjampo slått sammen i én og samme flaske, på det fine er det én til hver funksjon. Vi setter pris på at vi ikke forventes å vaske skrittet og hodet med samme såpe. Men hvis du har lagt merke til det, er de to såpene nokså like. Og hvis du har tatt personalet på fersken i å fylle flaskene, vil du oppdage at begge blir fylt med den samme guffa.

Annonse